Hiba
  • Hiba történt a csatornaadatok betöltése közben.

Rövid értékelés az N.A.C. Universumról

Az N.A.C. Universumon idén 280 versenyző indult, ami durván 40-el több, mint a tavalyi évben.
Egyre több a Kelet-Európai versenyző, a csehek, lengyelek, ukránok, litvánok egyaránt népes, és erős csapattal érkeztek.
Feltűnő volt még az olasz, és a francia csapat színvonalának emelkedése, nagyon jó versenyzőket hoztak.
Nekünk sajnos nem a legjobban sikerült a verseny, összesen egy aranyérmet szereztünk, ahhoz képest, legalább hármat vártam.
Elmondható, idén minden véleményes helyezést elvettek tőlünk, sőt több versenyző nem azt kapta, amit érdemelt.
Rövid értékelés a versenyről, kategóriánként, ahogy én láttam.


Fitneszben Soós Bettina megnyerte a versenyt, Horcsák Gabriella pedig harmadik lett, ez teljesen rendben volt, ezt érdemelték a mutatott forma, és a gyakorlat alapján.
Fitnesz modell kategóriában Suba Krisztina 6. helyezést ért el, ami reálisnak mondható, mivel még nincs jegyzőkönyv, úgy vélem, Fári Edina a 10. hely körül végzett.
Atletic -175 cm kategóriában az újonc Osváth Péter indult, aki nagyon keveset készült, és ez kevésnek bizonyult, így Péter nem került az első tízbe.
Atletic +175 cm kategóriában Kohári Ricsi, és Czikó Gergő képviselte színeinket.
Kohári Ricsit többször kihívták a legjobbakkal, ez alapján azt vártam, bekerül a 6-os döntőbe.
Végül nem így történt, Ricsi szerintem 7. lett, ami jó eredmény egy ilyen mezőnyben, de a formája alapján a döntőben lett volna a helye.
Czikó Gergő akaratból 5-re vizsgázott, sikerült befogynia az atletic kategóriába.
Sajnos azonban ennek az lett az ára, nagyon elvékonyodtak a végtagjai.
Szerintem valahol a 10. hely környékén végzett, ami nem rossz eredmény.
Fitnesz figure kategóriában Novák Viktória 3. lett, ami óriási eredmény, hiszen élete első idényére készült, és remekül helyt állt, nagyon jól mutatott a mezőnyben.
Pál Móni nehezen hozta a súlyát, de végül sikerült, ő is nagyon jól mutatott a mezőnyben, formája alapján minimum döntős helyezést vártam.
Sajnos nem így lett, a bírók szerintem Móni esetében nem voltak reálisak.
Fitnesz figure 35 év feletti kategóriában Gróf Brigitta szerintem a legarányosabb, legjobb megjelenésű versenyző volt a mezőnyben.
Szerintem nyernie kellett volna, ha nem is nagy különbséggel.
A bírók 3. helyre pontozták, szerintem nem reálisan, az első helyzett olasz lánynál Brigi sokkal arányosabb, és egységesebb volt.
Masters 50 év felett Medek Tibi nagyon száraz volt, ebben a legjobbak közt volt, azonban sajnos méreteiben elmaradt a mezőny átlagától.
Így Tibi sajnos nem tudott a döntőbe kerülni, kicsúszott az első tízből.
Masters 40 év fölött Dénes Józsi élete legjobb formáját hozta, azonban ez is kevésnek bizonyult ebben a mezőnyben.
Rettentő erős volt a mezőny, így Józsinak nem sikerült az első 10-be jutás.
Junior testépítésben Deák Pistinek nem sikerült a forma időzítés, nem hozta azt az élességet, ami elvárható lett volna, így sajnos nem került az első 10-be.
Testépítésben a -166 cm alatti kategóriában Major Zsolt 2xes címvédőként indult, így tőle mindenki győzelmet várt, többek közt én is.
Zsolti sajnos végül 2. lett, érzésem szerint első volt, bár el kell ismerni, a román bajnok Moldovan néhány pózban jobb volt mint ő, összességében azonban én Zsoltit láttam jobbnak.
Testépítés -172 cm alatti kategóriában Jenei Pisti élete legjobb formáját hozta, nagyon száraz volt, és méreteiben is hatalmas.
Sok összevetés után végül 8. lett, az eredményt nem érzem jogosnak, alaposan elpontozták, erről a kategóriáról már megkaptam a jegyzőkönyvet, Pistit a 3. helytől a 11. helyig pontozták, én 5. helyre pontoztam, ami szerintem a mutatott forma alapján szerintem jogos lett volna.
Kalocsai Krisztián a legizmosabb pop zenész hozta a kategória átlagát, sajnos azonban nem sikerült neki az első 10-be jutás, azonban ahhoz képest, hogy mindössze 1 éve versenyez, remek formát hozott, és nagy tartalékai vannak.
Testépítés -179 cm alatti kategóriában Nagy Levente csúcsformában versenyzett.
Én első helyre pontoztam, de azt gondolom, a második helyet mindenképp megérdemelte volna.
Végül Levi 4. lett, amivel nem értek egyet, de ettől még sajnos az eredményt nem változtatják meg.
Bolla Józsi szintén remek formát hozott, a bírók 9-11 helyig pontozták, végül Józsi hajszál híján nem került az első tízbe.
Testépítés +179 cm felett Debreceni Gabi 5. Földvári Attila pedig 6. lett.
Eredményük a nagyon erős mezőnyben reálisnak mondható, mindketten remek formában versenyeztek, ez most erre a helyezésre volt elég.
Bodó Imi remek formát hozott az Universumra, arányaiban, méreteiben megfelelő volt, a lábdefíníciója azonban, bár sokat sokat javult, még mindig el volt maradva a felsőtestéhez képest.
Imi szerintem a 10. hely környékén végzett, ami ebben a mezőnyben, első neki futásra jónak mondható.
A páros testépítésben három párosunk indult, Jenei Pisti-Makár Tamara, Kalocsai Krisztián- Novák Viktória, és Osváth Péter-Horcsák Gabriella.
Sajnos egyik párosnak sem sikerült a döntőbe jutás, bár hozzáteszem a kiírás szerint minden párosnak be kellett volna mutatni a gyakorlatot is, és ez alapján szerintem más lett volna a kategória végeredménye.
Összességében nagyon erős volt a mezőny, rengeteg versenyző indult, a versenyt nagyon jól megszervezték, igényes volt a helyszín, az eredményekkel azonban nem vagyok maradéktalanul elégedett.
Azonban rögtön hozzáteszem, az előző években a magyar versenyzők mindig a megfelelő helyen végeztek, sőt megkapták a kritikus helyezéseket is, most azonban nem így történt, a szerencse elpártolt tőlünk ezen a napon.
Remélem, jövőre javítunk, és bebizonyítjuk, hogy ennél igenis sokkal többre vagyunk képesek.
Vida Zoltán