Hiba
  • Hiba történt a csatornaadatok betöltése közben.

N.A.C. Hungary, bemutatkozás

Az N.A.C. szövetség vezetését 2007 óta vettem át Magyarországon.

Azóta a magyar versenyzők remek eredményeket értek el az N.A.C. világversenyein, 5 éven belül 3-szor nyertük meg az országok közti csapatbajnokságot. Szerény személyem pedig egy alkalommal elnyerte a legjobb bíró kitüntetést, egy alkalommal pedig a 3. legjobb bíró voltam.

Az N.A.C. egy nagyon dinamikusan fejlődő, nemzetközi szövetség, versenyein évről évre egyre több versenyző indul. Az N.A.C. Európai központú szövetség, legnagyobb versenye az Universum, ezt minden évben novemberben rendezik meg, Hamburgban. A világbajnokság minden évben más országban kerül megrendezésre.

Magyarországon az N.A.C. két kvalifikációs versenyt rendez, szabadidős jelleggel, ami azt jelenti, a verseny teljesen nyílt, bárki indulhat, aki magában elhivatást érez. A kvalifikációs verseny a Bodysport Kupa, egy tavaszi, és egy őszi fordulóval. Szerencsére versenyünk dinamikusan fejlődik, évről évre több versenytő indul.

Pár szó az N.A.C. szövetségről

Ez az egyetlen nemzetközi szövetség, ahol az országoknak nem kell éves tagdíjat fizetniük, és a versenyzők mentesülnek a nevezési díjtól. Világversenyeken a versenyzők szállását, és étkezését a nemzetközi szövetség állja, az N.A.C. versenyei mindig nívós helyszíneken kerülnek megrendezésre. Tehát elmondható, hogy az N.A.C. EGY NAGYON VERSENYZŐ KÖZPONTÚ SZÖVETSÉG.

Pár szót magamról

A vasak világában 32 éve vagyok jelen, versenyeztem mint fekvenyomó, akkor még juniorként, majd mint testépítő. Első edzőtermem 1990-ben nyitottam, és azóta is edzőtermet vezetek, jelenleg a Vida Fitneszt, mely Buda legnagyobb edzőterme, alapterülete 1300 nm.

Tevékenykedtem az I.F.B.B. keretein belül, az általam felkészített csapat 3x volt a legeredményesebb csapat az országon belül. Kiváló nevelő edzői kitüntetést 2x kaptam a sportminisztériumban. Három évig voltam az I.F.B.B. Bíróbizottságának elnöke, majd 5 évig a testépítő szakág vezetője.

A körülmények azonban megváltoztak, az új vezetéssel nem tudtam együtt dolgozni, és távollétemben jogszabály ellenesen leváltottak. Utólag hálás vagyok ezért, mert így kerültem az N.A.C. szövetség élére, mely szövetségben megbecsülnek, és jól érzem magam.

Igyekszem tehetségemhez képest minél jobban képviselni a versenyzők érdekeit, és segíteni a magyar versenyzők minél jobb nemzetközi megítélését, a versenyeken, és azon túl.

Remélem, sikerült felkelteni az érdeklődést az N.A.C. szövetség iránt, és a jövőben is egyre több, jó képességű versenyző tiszteli meg az N.A.C. Magyar, illetőleg nemzetközi versenyeit.

Vida Zoltán